> Magnifico Blogger - Σχόλια και εξελίξεις για την τεχνολογία, το Διαδίκτυο, και lifestyle μαζί!

Τα 5 απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός καλού web host

May 14th, 2013

Web hosting tips Όλες οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών web hosting ισχυρίζονται ότι είναι οι καλύτερες και ότι προσφέρουν την καλύτερη υποστήριξη. Όμως τι είναι αυτό που πραγματικά κάνει μια εταιρία να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες; Τα 5 top χαρακτηριστικά που πιστεύω χρειάζεστε (και θα χαρώ να ακούσω και την δική σας άποψη) είναι τα εξής… Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Δημοφιλές: 11%

Wikileaks – Αποκαλύψεις σκανδάλων μέσω διαδικτύου!

February 18th, 2008

Wikileaks Το Wikileaks ιδρύθηκε το 2006 από αντιρρησίες, δημοσιογράφους, μαθηματικούς και τεχνικούς στην Αμερική, Ταϊβάν, Ευρώπη, Αυστραλία και Νότιο Αφρική με στόχο την δημοσίευση κειμένων που ξεσκεπάζουν σκάνδαλα και παράνομες δραστηριότητες εταιρειών ανά τον κόσμο. Μέχρι στιγμής ισχυρίζεται πως οι χρήστες του έχουν δημοσιεύσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια αρχεία. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Δημοφιλές: 36%

Πως να προστατέψετε τα παιδιά σας στο Internet

February 11th, 2008

Magic Desktop Συχνά τα παιδιά γνωρίζουν πιο πολλά για τους υπολογιστές από ότι οι γονείς τους. Τα παιδιά σήμερα έχουν την δυνατότητα να μάθουν την πλοήγηση στο Διαδίκτυο μέσα στο σχολείο. Θυμηθείτε όμως ότι όταν συνδέονται «online», τότε συνδέονται με τον εξωτερικό κόσμο. Εκτός εάν έχει εγκατασταθεί κάποιο σύστημα φιλτραρίσματος (που μπλοκάρει για παράδειγμα χυδαίες λέξεις ή εικόνες), σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα παιδιά μπορούν πολύ εύκολα να δουν παράλληλα με χρήσιμες και διασκεδαστικές ιστοσελίδες, και ιστοσελίδες με ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Επίσης τα παιδιά μπορούν να μιλήσουν με αγνώστους, ειδικά μέσω των λεγόμενων chat rooms (ζωντανή συζήτηση). Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Δημοφιλές: 42%

Η νέα μηχανή αναζήτησης ονόματι Wikia

January 7th, 2008

Wikia Search Όταν ο Jimmy Wales πρωτο-ίδρυσε την Wikipedia το 2001 και αποκάλεσε την ιστοσελίδα, η οποία τότε δεν είχε παρά ελάχιστα άρθρα, την δωρεάν εγκυκλοπαίδεια, λίγοι τον πήραν στα σοβαρά. Σήμερα, με παραπάνω από δυο εκατομμύρια άρθρα στα Αγγλικά (και άλλα τόσα σε όλες τις άλλες γλώσσες), η Wikipedia είναι μια σημαντική, αν και όχι πάντα αξιόπιστη, πηγή ενημέρωσης για εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου. Τώρα, ο κ. Wales στοχεύει να επαναλάβει την επιτυχία του με μια καινούρια μηχανή αναζήτησης ονόματι Wikia Search.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Δημοφιλές: 37%

Τα πιο καυτά γκάτζετς της χρονιάς

November 24th, 2007

Κάθε χρόνο, μια νέα γενιά προϊόντων προκαλεί τον μεγαλύτερο ντόρο στις παγκόσμιες αγορές – είναι τα προϊόντα αυτά που έχουν ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό και τα ΜΜΕ. Κάποια είναι πολυαναμενόμενα, ενώ άλλα εμφανίζονται από το πουθενά. Όπως και να έχει, ξεχωρίζουν. Τα οκτώ καυτά προϊόντα της χρονιάς που μας πέρασε, από παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές έως αυτοκίνητα και αεροπλάνα, είναι τα εξής…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Δημοφιλές: 79%

Facebook: Το προφίλ σας στο Google!

September 7th, 2007

Facebook Το δημοφιλές social networking site Facebook επιτρέπει την εμφάνιση των προφίλ των χρηστών του, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικής τους φωτογραφίας, σε άτομα που δεν είναι τα ίδια καταχωρημένα στο Facebook. Ακόμα χειρότερα, σύντομα τα προφίλ των χρηστών θα είναι προσβάσιμα και μέσω μηχανών αναζήτησης όπως η Google.

Οι χρήστες μπορούν – και καλό θα ήταν να το πράξουν – να περιορίσουν τα στοιχεία που θα εμφανίζονται σε τρίτους ακολουθώντας τον σύνδεσμο Privacy στην ιστοσελίδα του Facebook. Παρόμοιο θέμα δεν έχει παρατηρηθεί σε δημοφιλή Ελληνικά social networking sites όπως το mjourney.gr.

Σχετικό άρθρο στο BBC.

Δημοφιλές: 100%

Απήγαγαν Αυστραλό που έψαχνε νύφη στο Internet

August 13th, 2007

Des Gregor Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λάβει ουκ ολίγα e-mail από Αφρικανούς (και όχι μόνο) αποστολείς που ισχυρίζονται ότι θέλουν να μεταφέρουν στον τραπεζικό μας λογαριασμό μερικά εκατομμύρια δολάρια αλλά (ελπίζω) όλοι μας (αφού γελάσαμε) τα σβήσαμε αμέσως.

Ο συγκεκριμένος κύριος όμως, αγρότης από την Αυστραλία, τυφλώθηκε φαίνεται από έρωτα για μια υποτιθέμενα 20χρονη πρόσφυγα από την Λιβύη με την οποία συνομιλούσε μέσω του Internet. Πήγε λοιπόν, κουνάμενος λυγάμενος στο Μάλι για να παραλάβει την νύφη του και $86,000 προίκα (αν είναι ποτέ δυνατόν). Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Δημοφιλές: 39%

Το web 3.0 σύμφωνα με τον Eric Schmidt

August 9th, 2007

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, έδωσε έναν από τους πιο σαφείς ορισμούς του Web 3.0 όταν ρωτήθηκε από μέλος του κοινού στο Digital Forum της Σεούλ. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Δημοφιλές: 39%

Πρεμιέρα για την… Ελλάδα στο Second Life

August 1st, 2007

Επίσημο μέλος της παγκόσμιας κοινότητας του Second Life γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου η Ελλάδα. Οι οκτώ και πλέον εκατομμύρια κάτοικοι, ταξιδιώτες και πολίτες του παιχνιδιού θα μπορούν να κάνουν ψηφιακές βόλτες σε νησιά, αρχαιολογικούς χώρους και άλλα αξιοθέατα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Δημοφιλές: 38%

Νέο ρεκόρ ταχύτητας σε οικιακή σύνδεση broadband

July 22nd, 2007

Σε μία 75χρονη από το Karlstad στην κεντρική Σουηδία παραχωρήθηκε μία ευρυζωνική σύνδεση στην αστρονομική ταχύτητα των 40 Gbps – η πιο γρήγορη οικιακή σύνδεση που επιτεύχθηκε ποτέ σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Δημοφιλές: 38%